• ElektroPhysik

  MiniTest 7200/7400 FH

  Prijenosni ureÄ‘aj za mjerenje debljine stijenke nemagnetskih materijala koji radi na magnetostatskom principu sa kuglicom, našeg principala ElektroPhysik, Njemačka.

  Ovaj uređaj je veoma pogodan za mjerenje debljine stijenke od stakla, polimera, keramike i sl.

  Posebno je pogodan za primjenu kod neuobičajenih oblika (boce, limenke i slično).

   

  Više o ureÄ‘aju >>

 • Novo!!!  Krautkramer USM 36

  Najnoviji univerzalni ultrazvučni ureÄ‘aja Krautkramer USM 36, našeg principala tvrtke Baker Hughes - Waygate Technologies.

  Kompaktan, robustan, univerzalan, digitalni ultrazvučni ureÄ‘aj koji nastavlja već dokazanu kvalitetu i pouzdanost široko zastupljene USM serije.

  Maksimum što digitalni, konvencionalni ureÄ‘aj može pružiti korisniku!!!

   

  Više o ureÄ‘aju >>

 • USM Go

  USM Go je najlakši i najprijenosniji ultrazvučni defektoskop u ponudi GE. USM Go je dizajniran da olakša produženu upotrebu u najtežim kontrolnim uvjetima u nafti i benzinu, zrakoplovima, strujnim generatorima i automobilskoj industriji.

  Ultrazvučni defektoskopi >>

  Metalografija / materijalografija

Metalografija / materijalografija

Metalografija /materijalografija je metoda ispitivanja materijala kod koje se čini vidljivom struktura materijala optičkim sredstvom, mikroskopom, te se onda opisuje kvalitativno ili kvantitativno softverom .

Priprema uzoraka zahtjeva uopćeno 5 koraka:

 • Rezanje
 • Ulijevanje u kalup
 • Brušenje
 • Poliranje
 • Najedanje (jetkanje)

Ispravna priprema uzoraka je pretpostavka da se stvarna struktura može promatrati, identificirati, ocjenjivati i dokumentirati.

Kod materijalografije primarno je poliranje. Nakon brušenja i poliranja dobiva se svjetla glatka površina kao ogledalo. Kako bi se to postiglo treba dovesti do najboljeg odnosa veličinu okretne radne plohe sa transmisijskom snagom motora, kod čega je smanjena buka, a pogodno je za jednostavno korištenje i održavanje.

Isto tako važno je ispravno rezanje, bez oštećenja mikrostrukture. U tu svrhu nudimo abrazivne i precizne rezalice sa velikim izborom reznih ploča.

Kod poluautomatske pripreme važno je da su materijalografski uzorci jednake veličine što se postiže hladnim ulijevanjem u kalupe sa akrilnim ili epoksi smolama za materijale osjetljive na temperaturu i pritisak, ili pod povišenom temperaturom i pritiskom u preši.

Veliki izbor brusnih ploča, brusnog papira, tkanina za poliranje, pasta, suspenzija i lubrikanta omogućava ispravnu pripremu materijalografskih uzoraka različitih materijala.

Postupak mjerenja tvrdoće po Vickers , Knop i Rockvel metodi, manaualni i automatizirani tvrdomjeri, također i prijenosni mjerači tvrdoće.

Obratite nam se sa problemima iz materijalografije, naša tvrtka će vam sa svojim dugogodišnjim iskustvom sigurno ponuditi kvalitetno rješenje.
 


Potrošni materijal

     
   
   
   
   

 

   
   


Newsletter


Prijavite se za naš newsletter:


© 2024 iDEF d.o.o. Izrada web stranica: Dedal komunikacije