• ElektroPhysik

  MiniTest 7200/7400 FH

  Prijenosni uređaj za mjerenje debljine stijenke nemagnetskih materijala koji radi na magnetostatskom principu sa kuglicom, našeg principala ElektroPhysik, Njemačka.

  Ovaj uređaj je veoma pogodan za mjerenje debljine stijenke od stakla, polimera, keramike i sl.

  Posebno je pogodan za primjenu kod neuobičajenih oblika (boce, limenke i slično).

   

  Više o uređaju >>

 • Novo!!!  Krautkramer USM 36

  Najnoviji univerzalni ultrazvučni uređaja Krautkramer USM 36, našeg principala tvrtke GE Inspection Technologies.

  Kompaktan, robustan, univerzalan, digitalni ultrazvučni uređaj koji nastavlja već dokazanu kvalitetu i pouzdanost široko zastupljene USM serije.

  Maksimum što digitalni, konvencionalni uređaj može pružiti korisniku!!!

   

  Više o uređaju >>

 •   USM Vision

      - vrhunski kombinirani ultrazvučni uređaj:
        konvencionalni (metoda odjeka),
        Phased Array (višepretvornička metoda)
        TOFD

       Ultrazvučni uređaji >>

 • MIC 20

  MIC 20 je univerzalni dva-u-jedan tester koji kombinira  metodu ultrazvučne kontaktne impedancije (UCI ili Ultrasonic Contact Impedance) i metodu odskoka (standariziranu za  ASTM A956, A 1038 i DIN 50156, 50159).

  UCI metoda preporuča se kod ispitivanja tvrdoće na sitno zrnatim materijalima, gotovo svih oblika i veličina.

  Metoda odskoka (Rebound) preporuča se kod ispitivanja tvrdoće na velikim komponentama, na grubim površinama.

  Mjerači tvrdoće >>

 • USM Go

  USM Go je najlakši i najprijenosniji ultrazvučni defektoskop u ponudi GE. USM Go je dizajniran da olakša produženu upotrebu u najtežim kontrolnim uvjetima u nafti i benzinu, zrakoplovima, strujnim generatorima i automobilskoj industriji.

  Ultrazvučni defektoskopi >>

  Ultrazvučni uređaji za ispitivanje materijala

Ultrazvučni uređaji za ispitivanje materijala

GE Inspection Technologies - Krautkramer je jedan od najvećih svjetskih proizvođača ultrazvučnih uređaja za ispitivanje materijala (metala, plastike i kompozitnih materijala). Ispitivanja ultrazvukom, osim u medicini, koriste se i dugi niz godina pri ispitivanju metalnih konstrukcija (kvaliteta zavarenih spojeva), u nuklearnoj industriji, petrokemijskom i energetskom sektoru, brodogradnji, građevinarstvu, automobilskoj industriji, zrakoplovstvu, ljevaonicama, kovačnicama i mnogim drugim djelatnostima.
U našoj ponudi imamo:
- prijenosne univerzalne ultrazvučne uređaje: USM i USN serija (konvencionalni), PHASOR serija (konvencionalni i phased array), USLT serija   
  (konvencionalni)
- jednokanalne, višekanalne i phased array ultrazvučne sisteme - USIP 40, USD 15, USD 30, USPC 2100, Multiplexer i dr.
- stacionarne ultrazvučne sustave za online i offline aplikacije u proizvodnim procesima, ali i na terenu (Weldstar)
Svi oni zadovoljavaju međunarodne NDT standarde.

IDEF d.o.o. je zastupnik tvrtke GE Inspection Technologies - Krautkramer za područje Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Iz naše ponude izdvajamo:

USM Vision - Kompletno ultrazvučno riješenje za povećanje produktivnosti ispitivanja zavara
http://www.ge-mcs.com/en/ultrasound/portable-flaw-detectors/usm-vision.html 

 

USM Vision je razvijen u svrhu zadovoljavanja tržišnih potreba za tranzicijom iz radiografskog ispitivanja ka ultrazvučnom ispitivanju zavara poštujući međunarodne norme i standarde kroz:

 • Optimizaciju rada specijaliziranog ispitivačkog osoblja
 • Povećanje produktivnosti npr. racionalizacijom proizvodnje
 • Uklanjanje nedostataka radiografske metode ispitivanja: zračenje, potrošni materijal, zbrinjavanje kemijskog otpada...
 • Pojednostavljenje procesa ultrazvučnog ispitivanja zavara

Uređaj USM Vision pruža mogućnost ispitivanja sa tri različite ultrazvučne tehnike. To su konvencionalna, 16/64 ili 16/128 Phased Array (PA) (višepretvornička tehnika) i TOFD odnosno tehnika difrakcije ili ogiba (tri uređaja u jednom).

Kombinacija Phased Array i TOFD tehnike može zamijeniti radiografsku metodu (RT) u ispitivanju zavarenih spojeva te se samim time uklanjaju nedostaci radiografske metode (zračenje, potrošni materijal, kemijski otpad...)

Postupak ispitivanja sa uređajem USM Vision potpuno je digitaliziran i ne zahtijeva od operatera pretjerano poznavanje UT metode, dovoljno je pratiti uputstva sa ekrana koji daje inspekcijski plan. Inspekcijski plan izrađuje UT level-2 na računalu te ga pomoću WiFi, LAN ili memorijske kartice prebacuje u uređaj. Na operateru ostaje samo da prati upute na ekranu i skenira zavarene spojeve. Zapisi se vraćaju natrag u računalo gdje evaluaciju vrši UT Level-2.

Uz uređaj dolazi i enkoder-skener dizajniran za ručnu TOFD i Phased Array primjenu, set sondi i klinova koji se odnose na specificirani raspon cijevi i inspekcijske norme, IPC software za izradu inspekcijskog plana i automatsko generiranje UT postavki, Rhytam Review 4.2 software za analizu i izvještavanje...

Uređaj je opremljen “Touch screen“ ekranom  u boji (10.4“) i dva kuglasta upravljača za korištenje jedinstvenog korisničkog sučelja.

a  

Više o samom uređaju u USM Vision HR.pdf

_______________________________________________________________________________________________________________________

PHASOR XS – dva uređaja u jednom:
konvencionalni - kompletan je konvencionalni prijenosni uređaj za ispitivanje materijala ultrazvukom sa memorijom,  zamrzavanjem A-slike i mogućnosti ponovljenog rada na istoj A-slici izvađenoj iz memorije ( vrlo intersantno u održavanju ili serijskoj kontroli). Ujedno sadrži software sa DAC i AVG metodom određivanja veličine greške. Uređaj je kompatibilan sa svim konvencionalnim sondama.
phased array – višepretvornički ultrazvučni uređaj koji podržava odjednom maksimalno 64 elementa u Phased Array sondi. Takva konfiguracija uređaja zadovoljava sve vaše aplikacije prilikom ispitivanja zavara, kao i drugih vrsta ispitnih zadaća. Raznim programskim opcijama (npr.TOPView, Overlay) omogućuje ispitivanje sa različitim dodatnim pogodnostima. Kod Phased array sondi postoji mogućnost rada sa encoderom, koji zajedno sa opcijom TOPView omogućuje zapis ispitivanja u phased array tehnici (10-12 m dužine). Overlay je software koji olakšava operateru određivanje polažaja greške u ispitnom objektu, naročito kod ispitivanja zavara, jer je na ekranu moguće skicirati presjek zavara.
Kod korištenja phased array tehnike uz uređaj postoji i software RHYTHM UT koji omogućuje pohranjivanje ispitnih rezultata, izradu izveštaja u kojima su uneseni svi bitni parametri, ali i dodatnu obradu podataka u PC-u. Dakle, sve snimljeno možete nanovo analizirati u udobnosti vašeg ureda ili doma, a ne u svakakvim uvjetim na terenu. www.ge-mcs.com/en/ultrasound/portable-flaw-detectors/phasor-series.html


 PHASOR XS - detektiranje korozije


USM Go - univerzalni ultrazvučni uređaj USM Go.pdf
- kompaktan, univerzalan, digitalni ultrazvučni uređaj koji nastavlja već dokazanu kvalitetu i pouzdanost najprodavanije (u Hrv. i u Europi) USM serije.
USM 25 i USM 35 su naša dva najprodavanija modela, a USM Go moderan i pouzdan uređaj sa mnogim dodacima koji olakšavaju rad operatera. U manje od dvije godine već imamo deset uređaja na našem tržištu. Ovdje možete vidjeti brošuru na hrvatskom jeziku: USM Go HR prospekt.pdf
Ultrazvučni uređaj USM Go ima mogućnost rada sa slijedećim programskim opcijama za određivanje veličine pogrešaka: AWS, DAC, JISDAC, TCG i AVG (DGS).
Sadrži i opciju Phantom PRF za korigiranje tzv. fantomskih indikacija, to je interesantno kod ispitivanja velikih odlijevaka, tj. pomaže identificiranju fantomskih odjeka izazvanih višestrukom refleksijom u materijalima s većim prigušenjima (grubo zrnati materijali, kompoziti i sl.).
Uređaj sadrži i dva različita tipa  pobuđivača (pulser): spike i square waveSpike pulser (pobuđivač) - jedan impuls generira sve kombinacije parametara, on je standardan i zadovoljava sve aplikacije. Square Wave Pulser (pobuđivač) - pobuđuje kristal sa optimalnom energijom, kod rada sa sondama nižih frekvencija u materijalima sa većim prigušenjima (kompoziti, grubo zrnati materijali i sl.) dobijaju se precizniji rezultati. 
Uređaj se povezuje sa osobnim računalom preko SD-memorijske kartice ili USB priključka. Izrada izvješataja je vrlo jednostavna i ne zahtjeva dodatni računalni program, jer uređaj sam formira izvještaj u .jpg formatu, te ga možete pohraniti odnosno isprintati. Novitet od 5. mjeseca ove godine (2011.) je mogućnost izrade dinamičkog izvještaja – snimljeno ispitivanje u maksimalnom trajanju od 8 min. (više nego dovoljno!) može se ponovo prikazati na uređaju ili uz pomoć besplatnog software na računalu.
Jedna od novijih funkcija je Smart Notes pomoću kojeoperater može dodati svoje komentare uizvještaj, ako je potrebno.
Uređaj je malen sa odličnom rezolucijom ekrana, jednostavno korištenje sa preglednim izbornikom (menu). Idealan za teren, ali i za laboratorijska ispitivanja.
Klasa zaštite IP 67 omogućuje rad u skoro svim (ne)uvjetima.
Uređaj USM Go može se nadograditi i do digitalnog, ultrazvučnog mjerača debljine DMS Go sa patentiranim funkcijama Auto-V i TopCoat. (vidi brošuru u prilogu ili pod ultrazvučni mjerači debljine metrijala). Više o uređaju: USM_Go-DMS_Go_single_page.pdf

Bitno je naglasiti da prilikom nadogradnje uređaj se ne šalje na servis već se nadograđuje kodovima, dakle ne ostajete bez uređaja ni dana. Također, želimo naglasiti da naš servis u Zagrebu radi godišnja umjeravanja svih modela ultrazvučnih uređaja našeg principala GE Measurement & Control Solutions – Krautkramer, tako da nije potrebno uređaj slati kod proizvođača u inozemstvo, što bitno smanjuje troškove.

Kao vodeći proizvođač u području nerazornih ispitivanja (NDT) ultrazvučnom metodom (UT), naš principal tvrtka GE Measurement & Control Solutions - Krautkramer nudi kompletnu liniju standardnih, ali i specijalnih ultrazvučnih sondi i pratećeg pribora za sve industrijske sektore i aplikacije. Široka paleta kontaktnih, kutnih, imerzionih, dvostrukih i višepretvorničkih (phased array) ultrazvučnih sondi proizvedena je i ispitana prema oba standarda - europskom i sjeverno-američkom. ultrasonic-transducer-catalog.pdf
Korisnicima, tj. operaterima na ultrazvuku, osim u direktnom kontaktu sa našim stručnjacima, odabir UT sondi za njihove ispitne zadatke, omogućuje i olakšava jedinstveni website našeg principala GE Measurement & Control Solutions - Krautkramer:
http://www.ge-mcs.com/en/transducer-selection-guide/Newsletter


Prijavite se za naš newsletter:


© 2021 iDEF d.o.o. Izrada web stranica: Dedal komunikacije