• ElektroPhysik

  MiniTest 7200/7400 FH

  Prijenosni ureÄ‘aj za mjerenje debljine stijenke nemagnetskih materijala koji radi na magnetostatskom principu sa kuglicom, našeg principala ElektroPhysik, Njemačka.

  Ovaj uređaj je veoma pogodan za mjerenje debljine stijenke od stakla, polimera, keramike i sl.

  Posebno je pogodan za primjenu kod neuobičajenih oblika (boce, limenke i slično).

   

  Više o ureÄ‘aju >>

 • Novo!!!  Krautkramer USM 36

  Najnoviji univerzalni ultrazvučni ureÄ‘aja Krautkramer USM 36, našeg principala tvrtke Baker Hughes - Waygate Technologies.

  Kompaktan, robustan, univerzalan, digitalni ultrazvučni ureÄ‘aj koji nastavlja već dokazanu kvalitetu i pouzdanost široko zastupljene USM serije.

  Maksimum što digitalni, konvencionalni ureÄ‘aj može pružiti korisniku!!!

   

  Više o ureÄ‘aju >>

 • USM Go

  USM Go je najlakši i najprijenosniji ultrazvučni defektoskop u ponudi GE. USM Go je dizajniran da olakša produženu upotrebu u najtežim kontrolnim uvjetima u nafti i benzinu, zrakoplovima, strujnim generatorima i automobilskoj industriji.

  Ultrazvučni defektoskopi >>

  Penetrantska metoda

Penetrantska metoda

Ispitivanje tekućim penetrantima je tradicionalna metoda bez razaranja za ispitivanje prijelomnih površinskih oštećenja kao što su pukotine i poroznost na ispitnim uzorcima s neporoznim površinama. Ispitivana površina je očišÄ‡ena i premazana penetrantskom otopinom (vidljivom ili fluorescentnom bojom). Suvišna otopina se uklanja s površine dok penetrant ostaje u površinkom oštećenju (pukotini). Tada se nanosi razvijač koji vuče penetrant iz oštećenja. Nakon procjene indikacija, površina se čisti.

IDEF nudi kompletan asortiman opreme i potrošnog materijala za ispitivanje tekućim penetrantima nudeći i maksimalnu podršku. Naša je tvrtka ekskluzivan zastupnik linije proizvoda MAGNAFLUX / TIEDE za područje Hrvatske (kao i Slovenije, Srbije, BiH i Makedonije) te nabavlja sveobuhvatan potrošni materijal i opremu za ispitivanje tekućim penetrantima uz savršenstvo kvalitete, brzinu, lakoću uporabe i ekonomičnost za PT ispitivanje zavara, odljevaka i dr. Penetrant Inpection brochure.pdf

TakoÄ‘er, zastupamo i poznatog svjetskog proizvoÄ‘ača opreme i potrošnog materijala za NDT penetrantsku metodu – MAGNAFLUX:
- SPOTCHECK - potrošni materijal za metodu crvenim penetrantom. SPOTCHECK Red Dye Penetrants.pdf
- ZYGLO potrošni materijal za ispitivanje fluorescentim penetrantom ZYGLO Fluorescent water washable pentrant.pdf 

Etaloni za provjeru osjetljivosti penetranata ( test_pieces_penetrant_inspection.pdf ):
Kontrolno tijelo 1 (prema EN ISO 3452-3) - za određivanje osjetljivosti penetranata. Sastoji se od četiri pločica; pločice sa pukotinama dubine
izmeÄ‘u 10 μm i 30 μm koriste se za odreÄ‘ivanje osjetljivosti fluorescentnih penetranata, a pločice sa pukotinama dubine izmeÄ‘u 30 μm i 50 μm za odreÄ‘ivanje osjetljivosti obojenih (crvenih) penetranata.
Kontrolno tijelo 2 (prema EN ISO 3452-3) - koristi se za rutinsku kontrolu fluorescentnih i obojenih (crvenih) penetranata u uvjetima u kojima se vrši ispitivanje (npr. zatvoreni spremnici). Etalon je od austenita, s jedne strane ima pet pukotina različitih veličina u obliku zvijezde, a s druge strane ima četiri različita razreda hrapavosti površine. Ova strana služi za provjeru meÄ‘upranja (ukljanjanje viška penetranta).
Kontrolno tijelo prema ASME - takoÄ‘er služi za odreÄ‘ivanje osjetljivosti penetranata. Zbog podjele na dva jednaka dijela omogućuje izravnu usporedbu dvije vrste penetranta.Newsletter


Prijavite se za naš newsletter:


© 2024 iDEF d.o.o. Izrada web stranica: Dedal komunikacije