• ElektroPhysik

  MiniTest 7200/7400 FH

  Prijenosni uređaj za mjerenje debljine stijenke nemagnetskih materijala koji radi na magnetostatskom principu sa kuglicom, našeg principala ElektroPhysik, Njemačka.

  Ovaj uređaj je veoma pogodan za mjerenje debljine stijenke od stakla, polimera, keramike i sl.

  Posebno je pogodan za primjenu kod neuobičajenih oblika (boce, limenke i slično).

   

  Više o uređaju >>

 • Novo!!!  Krautkramer USM 36

  Najnoviji univerzalni ultrazvučni uređaja Krautkramer USM 36, našeg principala tvrtke Baker Hughes - Waygate Technologies.

  Kompaktan, robustan, univerzalan, digitalni ultrazvučni uređaj koji nastavlja već dokazanu kvalitetu i pouzdanost široko zastupljene USM serije.

  Maksimum što digitalni, konvencionalni uređaj može pružiti korisniku!!!

   

  Više o uređaju >>

 • USM Go

  USM Go je najlakši i najprijenosniji ultrazvučni defektoskop u ponudi GE. USM Go je dizajniran da olakša produženu upotrebu u najtežim kontrolnim uvjetima u nafti i benzinu, zrakoplovima, strujnim generatorima i automobilskoj industriji.

  Ultrazvučni defektoskopi >>

  Ultrazvučni uređaji za ispitivanje materijala

Ultrazvučni uređaji za ispitivanje materijala

Waygate Technologies - Krautkramer je jedan od najvećih svjetskih proizvođača ultrazvučnih uređaja za ispitivanje materijala (metala, plastike i kompozitnih materijala). Ispitivanja ultrazvukom, osim u medicini, koriste se i dugi niz godina pri ispitivanju metalnih konstrukcija (kvaliteta zavarenih spojeva), u nuklearnoj industriji, petrokemijskom i energetskom sektoru, brodogradnji, građevinarstvu, automobilskoj industriji, zrakoplovstvu, ljevaonicama, kovačnicama i mnogim drugim djelatnostima.
U našoj ponudi imamo:
- prijenosne univerzalne ultrazvučne uređaje: USM serija (konvencionalni), MENTOR UT (konvencionalni i phased array), USLT serija   
  (konvencionalni)
- jednokanalne, višekanalne i phased array ultrazvučne sisteme - USIP 40, USD 15, USD 30, USPC 2100, Multiplexer i dr.
- stacionarne ultrazvučne sustave za online i offline aplikacije u proizvodnim procesima, ali i na terenu (Weldstar)
Svi oni zadovoljavaju međunarodne NDT standarde.

IDEF d.o.o. je zastupnik tvrtke Baker Hughes-Waygate Technologies - Krautkramer za područje Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Iz naše ponude izdvajamo:

 


USM Go+ - univerzalni ultrazvučni uređaj USM Go.pdf
- kompaktan, univerzalan, digitalni ultrazvučni uređaj koji nastavlja već dokazanu kvalitetu i pouzdanost najprodavanije (u Hrv. i u Europi) USM serije.
USM Go+ je moderan i pouzdan uređaj sa mnogim dodacima koji olakšavaju rad operatera. U manje od dvije godine već imamo deset uređaja na našem tržištu.
Ultrazvučni uređaj USM Go+ ima mogućnost rada sa slijedećim programskim opcijama za određivanje veličine pogrešaka: AWS, DAC, JISDAC, TCG i AVG (DGS).
Sadrži i opciju Phantom PRF za korigiranje tzv. fantomskih indikacija, to je interesantno kod ispitivanja velikih odlijevaka, tj. pomaže identificiranju fantomskih odjeka izazvanih višestrukom refleksijom u materijalima s većim prigušenjima (grubo zrnati materijali, kompoziti i sl.).
Uređaj sadrži i dva različita tipa  pobuđivača (pulser): spike i square waveSpike pulser (pobuđivač) - jedan impuls generira sve kombinacije parametara, on je standardan i zadovoljava sve aplikacije. Square Wave Pulser (pobuđivač) - pobuđuje kristal sa optimalnom energijom, kod rada sa sondama nižih frekvencija u materijalima sa većim prigušenjima (kompoziti, grubo zrnati materijali i sl.) dobijaju se precizniji rezultati. 
Uređaj se povezuje sa osobnim računalom preko SD-memorijske kartice ili USB priključka. Izrada izvješataja je vrlo jednostavna i ne zahtjeva dodatni računalni program, jer uređaj sam formira izvještaj u .jpg formatu, te ga možete pohraniti odnosno isprintati. Novitet od 5. mjeseca ove godine (2011.) je mogućnost izrade dinamičkog izvještaja – snimljeno ispitivanje u maksimalnom trajanju od 8 min. (više nego dovoljno!) može se ponovo prikazati na uređaju ili uz pomoć besplatnog software na računalu.
Jedna od novijih funkcija je Smart Notes pomoću kojeoperater može dodati svoje komentare uizvještaj, ako je potrebno.
Uređaj je malen sa odličnom rezolucijom ekrana, jednostavno korištenje sa preglednim izbornikom (menu). Idealan za teren, ali i za laboratorijska ispitivanja.
Klasa zaštite IP 67 omogućuje rad u skoro svim (ne)uvjetima.
Uređaj USM Go+ može se nadograditi i do digitalnog, ultrazvučnog mjerača debljine DMS Go+ sa patentiranim funkcijama Auto-V i TopCoat. (vidi brošuru u prilogu ili pod ultrazvučni mjerači debljine metrijala). Više o uređaju: USM Go+ Brošura

Bitno je naglasiti da prilikom nadogradnje uređaj se ne šalje na servis već se nadograđuje kodovima, dakle ne ostajete bez uređaja ni dana. Također, želimo naglasiti da naš servis u Zagrebu radi godišnja umjeravanja svih modela ultrazvučnih uređaja našeg principala Waygate Technologies – Krautkramer, tako da nije potrebno uređaj slati kod proizvođača u inozemstvo, što bitno smanjuje troškove.

Kao vodeći proizvođač u području nerazornih ispitivanja (NDT) ultrazvučnom metodom (UT), naš principal tvrtka Waygate Technologies - Krautkramer nudi kompletnu liniju standardnih, ali i specijalnih ultrazvučnih sondi i pratećeg pribora za sve industrijske sektore i aplikacije. Široka paleta kontaktnih, kutnih, imerzionih, dvostrukih i višepretvorničkih (phased array) ultrazvučnih sondi proizvedena je i ispitana prema oba standarda - europskom i sjeverno-američkom. ultrasonic-transducer-catalog.pdf
Korisnicima, tj. operaterima na ultrazvuku, osim u direktnom kontaktu sa našim stručnjacima, odabir UT sondi za njihove ispitne zadatke, omogućuje i olakšava jedinstveni website našeg principala Waygate Technologies - Krautkramer:
https://www.bakerhughesds.com/ndt-ultrasonic-testing/ultrasonic-probes-and-transducersNewsletter


Prijavite se za naš newsletter:


© 2021 iDEF d.o.o. Izrada web stranica: Dedal komunikacije